07 January 2010

1 azam baru sudah tercapai.

salam 1 malaysia..
rasanya masih berkesempatan nak ucapkan
SELAMAT TAHUN BARU 2010
.
siyes hampir terlupa mempunyai blog.. kih2.

( saje bagi alasan padahal mls nak update )



nak kongsi cite gembira, salah satu azam tahun 2010 sudah tercapai setelah hampir setahun lebey tertangguh.. huhu



yes yes akhirnyer lulus jugak ujian ngan JPJ hari selasa lps..so sekarang dah lega sebb dah ade lesen P motor.. selama nie asyik berpura2 ade lesen P padahal hanya mempunyai lesen LEMBU.. uish2, mmg xtakut undang2 langsung.. opsss diam dah la!
cg siap nyenyes lagi lesen ambe dah berbau.. kih2., alaa mama ton nie..,anak muridmu xda masa la.. dan dan amali kete pown dah lpas.. so tunggu bulan 3 nie lak amik P..



nak kongsi pengalaman hari test ngan jpj.. ayoyo hati bukan men berdebar2..tgn seram sejuk.. ambe lak ade penyakit cepat panik.,makin takut bile chek name kena sesi 1 dan nama last sekali no 40.. aishhh dah la pompuan last plop tue., hanya Tuhan je taw perasaan time tue, xsenang duduk.. teringat cerita cg pozi, " minggu lpas dari 75 calon yang test,hanya 20 yang lulus " huhu... Jpj lak lambat dtg, calon2 sume dah tunggu seawal jam 8 pagi tapi jpj dtg kul 10 leby..nak kena nie! ( oitt mira braninyer) hehe,
xtakut ke haa dgn jpj yang bermisai dan berkaca mata hitam e2?? muka bengis gile xnak senyum.. syukur la ambe sempurnakan dengan bek,jlan raya sume beres.. alhamdulillah (:

kisah lucu : part kat jalan raya, chek helmet n side mirror sume la.aku ingatkan jpj tu tanya nama ambe dan dgn lajunya ambe menjawab



aku : "nor hamira bt yahya "

jpj berkaca mata xda misai : eh eh saya bukan tanya nama awak la sambil gelak2

aku : ye kew.. ingatkan tanya nama saya

jpj berkaca mata xda misai : nie saya tanya nama dye.

aku : * blushing* sigh! sungguh xnampak ade org kat tpi jpj tue..

jpj berkaca mata xda misai : dah mula..




perkara yang xdisangka : wow aku berjaya angkat double stand!.miracle ! haha, sebb selama nie ambe mmg xlarat nak angkat. then p amik kptusan tengok2 got 18/20 & 13/14.. LULUS.. alhamdulillah., xpayah la amik banyak kali n bazir wang.. huhu
pada rakan2 yang xlulus, buat yang terbaek k selasa nie..jgn amik senang sebb kite berhadapan dgn pakar undang2 jln raya. kalau kite pandang remeh,bermakna di jalan raya sikap kite cam tu lah.. btol x?



peringatan pada diri sendiri : mira oh mira, jage mol3k2 yea lesen percubaan tue,jgn "nano" sangat kat jalan raya time bawak moto kan xpasal2 kena denda n kumpul mata merit!mintak dijauhkan..



harap azam2 yang len akan tercapai dengan jayanya.. (:


30 December 2009

entri last tahun 2009

akhirnya saya publish jugak..
mereka seringkali bertanyakan kepada diri siapakah insan yg bertuah tue, sampai cik mira nak tunggu2,sampai nanges bengkak2 mata, hampir hilang semangat tapi selalu cheer up diri sendiri sebb xnak org tahu kite sedey. sebelum 2009 menutup tirai, so mira publish love story kata taylor swift. hehe, tapi kata saleem tinggal kenangan~~ stop ckp mira terhengeh2 kan edy sebab kalau korang berada di tempat mira, korang akan lakukan sedemikian.

dulu kau sayang
kini kau benci
dulu kau cint
a
sekarang kau masih cinta
tapi bukan dengan aku
dulu kau janji
tapi janji2 e2 hanya a
ku yang pegang
dulu kau dan ak
u setia
tapi masa dan waktu
buat kita berubah

kau meminta diriku menunggumu
tapi sampai sekarang aku tiad
a jawapan darimu
aku tak terluka t
api kecewa
kau di sana bahagia
aku di sini menangis
kau di sana ketawa
aku di sini de
rita
hati kecewa ketika menerima pengkhabaran dirimu memupunyai insan lain
sungguh aku menangis.
cepat benar hatimu berubah
aku kuatkan diri untuk mejadi s
eorang yang tabah dan kuat
nyata tempoh 8 bulan buat diriku menangis saban hari
seakan2 diriku takut bila ma
lam menjelma
aku xmampu nak biarkan air mata menangis
xmmapu nak biarkan tidurku bertemankan air mata
tapi perasaan sedih aku pedamkan sorang2
nyata kau disana tidak men
getahui perasaanku.

hari berganti h
ari
bulan berganti bulan
aku cuba melupa
kanmu
nyata tidak b
erjaya
kerana hatiku kuat untuk d
irimu
kerana sekali aku setia selamanya aku setia
oh hati, menangis dikau sepuas2nya

3 pertanyaan yang sampai se
karang tiada jawapan,
knp suruh saya tunggu? sampai skrg saya xda jawapan tue
knp xbagi saya berhubung dgn awk? benci sgt ke pada sy? sy salah apa?
knp tipu ckp xpakai henpon tapii sebaliknya?
camne awak contact "gf baru",rakan sekerja,family n ur friends??

nak ckp n bgthu something pada edy : izinkan sy menyimpan 3 keping gambar yg masih ada dlm simpanan saya, yg len sy dh delete. terima kasih buat saya jatuh cinta pandang pertama kat awak. thanks give me the GREATEST LOVE walaupun sekejap. ingin saja saya menjerit pada dunia yg saya terlalu menci..,merin..,menya.., awak! ingin saja saya berkongsi pengalaman ketika saya menjalani latihan industri selama 6 bulan pd awak. teringat cerita2 awak ketika awk praktikal dulu. btol ckp awak, time praktikal la buat diri kita makin kuat & tabah. mintak maaf kalau ada slah silap sepanjang perhubungan kita. sorry selalu banyak alsan setiap kali ingin " dating " boleh bilang kan xsampai 10 kali kita "dating". barangkali xsampai 5 kali.. huhu :(. sorry kalau selama ini terlalu berkasar n terima kasih sebb xpernah marah saya!


xnak ckp pjg. biarlah sy simpan lipatan kenangan tue baek2. edy,terima kasi sekali lagi. semoga terus berjaya n berjaya. jage diri n kesihatan. jgn terlalu kuat men futsal sampai tgh mlm & jgn terlalu kuat bekerja.

ADA JODOH KITA BERDUA ADA LAH TUE
SAYA
PERCAYA KETENTUAN ILLAHI.





kpd kawn2 ku : ampun maaf selama nie terlalu berahsia. so sekarang ambe dh publish siapakan gerangan yang di tunggu oleh cik mira.. so tutup kesedihan 2009, buka kegembiraan 2010. hopefully (:

23 December 2009

BLACK & WHITE PHOTO CONTEST

hiyaaa..
kebelakangan nie banyak sungguh pemilik2 blog menganjurkan contest
so kite decided nak join contest kat bawah nie..


1st time kite join contest nie.
nak join jugak, cuma klik pada gambar k..,

gambar yang yg di pilih utk join contest ini adalah
gambar ini di ambil ketika bercuti di rumah kazen kt johor bahru
sementara menunggu kazen bersiap, anak buahku siti sarah dgn laju berkata
" kak mira,cepatlah pandang cni!.."

aku : " ape? dan anak buahku terus snap this pic.., "

credit 2 her..
hehe


~~ok daa~~

17 December 2009

SALAM MAAL HIJRAH


new blog here


salam..
new blog here but same user.
1blog lame langsung xleh nak log in walaupun dah reset pasword,
wat blog baru pown xleh nak log in jugak


so i decided created new new blog..
email baru n link baru..



alhamdulillah
harap2 blog nie akan kekal sampai bile2.

( dulu pown harap camni jugak .. hehe )




pada pemburu2 yang di hormati..
tolonglah jgn cari pasal lagi.
ambe xkaco idup awak so jgn kaco blog ambek.


to rakan2 blogger yg len..
ambe kembali berblogging.. =)

nantikan post2 yang menarek dari kite erk..



dalam fikiran : rindu nak bace belog dari muniey, ain nabilah, si cipot,kak ana, cik epal, annti, hanna, suka suki, akin, bell n len2 lah.. huu
ayoyooo layout gune yang lame punye, sebab layout nie cantek.. rama tu cam real kan.. huu




selamat berblogging yea cik nor hamira binti yahya!

ni link saya miraroche.blogspot.com